Articles

Perfomance at The Funky Cat #3 – Review by DJ Mag NL (Dutch)

het-rijk-alleen-_-funky-cat-24

Muzikale reis
Zoals bij iedere editie van The Funky Cat wordt de avond geopend met techno, waarna het ieder uur een tandje harder gaat. Halverwege de set van Bart B More kwamen wij binnengelopen en we werden direct jaloers gemaakt door Geck-o, die vertelde dat wij een gruwelijk dikke set van Simon Dach hadden gemist. Wat ons direct opviel, was dat het er al wat harder aan toe ging dan dat we hadden verwacht. Het publiek zat al goed in de stemming, ook al was de avond pas net begonnen. Bart B More draaide lekkere, experimentele house en we werden meteen meegenomen in een muzikale reis.

Het stokje werd overgenomen door Bold Action, een zeer bekend gezicht in de oude QULT-scene. Zijn releases van The Funky Cat label kwamen voorbij, zoals onder andere de track Driving Bassline. Van subground, tot house, tot crossbreed… Bold Action heeft weer eens bewezen dat hij het publiek perfect kan aanvoelen en zich niet inhoudt met experimenteren. Het is echt een vak apart om deze muziekstijlen zo goed te combineren, maar Bold Action kan dit perfect. De track Wings van Armand van Helden werd gedraaid en met liefde ontvangen door het publiek.

Terwijl het publiek compleet uit z’n dak ging, werd de dansvloer overgenomen door aliëns. Twee acrobaten waanden zich door het publiek heen, waarna ze elkaar optilden op manieren waar een menig kamasutraboekje nog wat van kan leren. Niet alleen indrukwekkend, maar ook super onverwachts en artistiek. Precies eigenlijk wat je van The Funky Cat kunt verwachten.

For the complete article, check:

http://djmag.nl/after-party/10112016-1856/het-buitenaardse-avontuur-genaamd-funky-cat-3